Форми допомоги

Foto: Pixabay,

Завдяки залученню нашої місцевої влади до допомоги Україні, ми створюємо базу даних людей, які можуть запропонувати свою допомогу а також хто її потребує.

Безпосередня допомога

Якщо ви укранець/українка і перетнули кордон після 24 лютого, у мерії міста Пулави, вул. Любельська 5 (24-100 Пулави), ви отримаєте безпосередьню допомогу: продукти харчування, засоби  особистої гігієни, товари для дітей, та  текстильні вироби.

За матеріальною допомогою можна звертатися до мерії м. Пулави з понеділка по суботу з 8:00 до 15:30.

Подати заяву для безпосередньої допомоги можуть як біженці, так і люди, які  підтримують наших сусідів у скрутну хвилину. На підставі паспорта або документа зі штампом з пункту прикордонного  пропуску Вам нададуть невідкладну допомогу.

Щоб полегшити співпрацю з приватними особами, компаніями та громадськими організаціями, які пропонують допомогу або самі потребують допомоги, ми створили спеціальний бланк.

Завдяки цьому ми зможемо ефективно підібрати людей, які надають допомогу, і тих, хто її потребує

Бланк доступний  за посиланням.

Аварійний пункт

Ми створили пункт екстренної допомоги для біженців у спортивному залі MOSiR на Ал.Партизанів ( Партизантів) 11, де ми надаємо також  санітарно-харчову допомогу.

Інформаційним пунктом у сфері підтримки біженців з України, які проживають у місті Пулави, керує Муніципальний центр соціальної допомоги в Пулавах, вул. Лісова ( Лєшьна) 17. Інформація буде надаватися польською мовою в пунктах обслуговування Центру в робочі дні з 8.30–14.30, а також за телефоном 729 911 599 щоденно з 7.30 до 19.00.

Психологічна допомога

Психологічну допомогу  для біженців з України надає Центр спеціалізованої підтримки людей, які переживають насильство та кризі ситуації , вул. Колонтая 64 у робочі дні з 8.00 до 19.00.

Підтримка надається польською мовою. За бажанням особи, якій надається консультація, можливе залучення перекладача-добровольця. Заявки надсилати за номером телефону: 81 458 67 70.